Iniö, Norrby Hamn

Nähtävyydet

Iniössä kaikki on pientä, paitsi luonto. Saaria ja luotoja on yli 1 000 ja rantakilometrejäkin yli 700. Saarista kymmenen on asuttuja ympäri vuoden.

Kummel

Iniö on osa Saariston Rengastietä, minkä ansiosta Iniöstä on hyvät yhteydet eri suuntiin. Iniön tekee ainutlaatuiseksi sen aito saaristoympäristö. Iniössä voi myös nähdä merikotkan lentelevän korkealla meren yllä.

 

 

  

Gamla SkagenIniöön pääset maantielautalla, ellet sitten tule omalla veneellä. Pienemmille saarille matkaa voi jatkaa yhteysaluksella ja losseilla.

Huippusesonkia on tietysti kesä ja mikä olisi kauniimpaa kuin kimalteleva meri ja aurinko. Kuitenkin myös Iniön ja saariston keväässä, syksyssä ja talvessa on oma viehätyksensä.

 

P6190821 Kyrka

Kirkko rakennettiin vuosina 1797–1800. Kirkko vihittiin käyttöön juhannuspäivänä vuonna 1801 ja se sai nimensä tuolloin vastasyntyneen prinsessa Sophia Wilhelminan mukaan. Rakennusvuosi ja hallitsijan nimi kaiverrettiin kuninkaan mahtikäskystä sisäänkäynnin yläpuolelle.

 

 

 

Sommartorp

Norrbyn luontopolku kulkee vaihtelevassa maastossa: kuusi- ja mäntymetsässä, laaksoissa ja kallioilla. Polku päättyy Kasbergetille, joka on Iniön korkein paikka, 40 metriä merenpinnan yläpuolella. Kasbergetiltä voi nähdä Iniön saaret ja selkeällä säällä aina mantereelle ja Ahvenanmaan Brändöhön asti.

Copyright © 2013 Galonis Oy.